7 android 4.1 surfplatta kamagra jelly prenatal piller hjälpa dig bli gravid
Det är ett näckrosbad nu
4668
post-template-default,single,single-post,postid-4668,single-format-standard,_masterslider,_ms_version_2.9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,responsive-menu-slide-left

Det är ett näckrosbad nu

Processed with VSCOcam with g1 presetBild: Sarah Colobong

Det är ett näckrosbad nu

När det plingar på dörren har jag bytt musik tre gånger. Två glas står på vardagsrumsbordet. Ett har mitt läppavtryck på kanten.
Jag öppnar för henne. Hon lägger sig i soffan och jag blandar en gin och tonic.
– Min brorsa knarkar, säger hon. Hennes blåmålade naglar håller så hårt om glaset och jag undrar om det kommer spricka. En gång sprack ett glas i min hand när jag skålade på en midsommarfest där jag knappt kände någon. Skärvorna skar djupa jack i min handflata. Midsommars duggregn blandades med blodet som rann över min högra handled in under regnjackan. Jag använde så mycket papper.
Jag tar glaset ur hennes hand och sätter mig bredvid. Pillar på hennes blåfläckiga nagelband. Vi säger ingenting. Det drar från ventilen ovanför balkongdörren. En lock från hennes hår ramlar ned på mitt bröst. Jag tar den mellan tummen och pekfingret och tvinnar den försiktigt. Jag vet att hon är håröm. Den svarta locken snurrad runt mitt finger. Hennes huvud ligger på min axel nu.
Och hur en liten glödande
partikel som från en
skogsbrand,
från hennes öga
dalar
nedför backen som
är min överarm.
Sedan släpper taget om armbågen och faller ned på mitt blommiga sofföverdrag. Det blir en liten fläck precis ovanför en tulpanpistill.
Det brinner längs den rödknottriga huden på baksidan av överarmen. Droppe efter droppe
landar på soffan och flyter ut över tyget. De har snart täckt alla kronblad, sedan letat sig ned för stjälken.
Det är ett näckrosbad nu.
Hon drar tillbaka snoret som runnit ut över läppen in i näsan igen. Berättar om brorsan som flyttat tillbaka hem till föräldrarna men aldrig är hemma och när han är det ligger han i sängen och stirrar in i väggen.
Jag vågar inte säga så mycket eftersom att jag aldrig känt på hur det är att ha en bror. Jag säger att trots att jag är ensambarn vet jag känslan av systerskap – det är lutat mot min axel.
Hon skrattar bakom de glansiga pupillerna. Det känns så skönt när hon skrattar.
Han har sprutmärken i hela armarna. Inte ens på vårdcentralen vill de ta i honom. Han är en sån man flyttar säte från på tunnelbanan om man hamnar bredvid. Men han sitter inte längre när han åker utan går genom gångarna och pratar till folk som inte ser honom. Berättar om en flickvän och en son som inte finns. Jag vet det för jag såg honom en gång på linje nitton mellan Gullmarsplan och Globen.
Hon håller upp fotot i plånboken. Det är lika kantstött som han själv.
Men dagsnya fräknar över näsryggen, kinderna och pannan.

Yrsa Keysendal (f. 1992) studerar skrivande på folkhögskola och är bosatt i Stockholm.

Kommentera

1 Kommentar på "Det är ett näckrosbad nu"

Meddela mig vid

Ordna efter:   nyaste | senaste | Flest röster
Matilda
2 years 1 day ago

Aaah! Meeer! :)))))

wpDiscuz