7 android 4.1 surfplatta kamagra jelly prenatal piller hjälpa dig bli gravid
Det måste finnas någon väg ut ur allting
3657
post-template-default,single,single-post,postid-3657,single-format-standard,_masterslider,_ms_version_2.9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,responsive-menu-slide-left
http://floret.se/wp-content/uploads/2015/08/landskap640_1.jpg

Det måste finnas någon väg ut ur allting

landskap
Bild: Magdalena Nordin
Det måste finnas någon väg ut ur allting

Följande text är ett utdrag ur konstnären och författaren Magdalena Nordins bok ”Det måste finnas en väg ut ur allting” (2015), utgiven av Bokbål förlag.

[2013-04-07 09:18:55]

Jag startade mitt konto på skunk igår och för första gången på väldigt länge känner jag hopp om Internets framtid. Använde aldrig skunk då det fanns förra gången, då satt jag vid en skrivmaskin och sen en windows 95 utan modem och spelade pinball. Det var min tonårstid.

Fantastiskt med ett socialt medium utan varumärkesbygge, arbetsgivare, släkt, politiknissar och uppmärksamhetsjakt. Hoppas folk fortsätter vara aktiva. Ska försöka övertala folk att flytta hit.

[2013-04-15 15:37:19]

Har vart på arbetsförmedlingen och sagt att jag vill ha ett mer stimulerande jobb än det jag har nu. Handläggaren sa att jag kan söka personlig assistent eller ta taxikörkort. Jag sa att det inte heller var stimulerande och då sa han att det är här är min lott som konstnär.

[2013-04-16 08:58:36]

Det är dimma ute vill inte gå ut. Imorgon ska jag till sjukgymnasten, har en förslitningsskada från mitt jobb. Får se om dom kan hjälpa mig eller om det kommer va nån sur sosse som vill att man bara ska gå därifrån.

[2013-04-24 23:48:02]

Nu sitter jag helt apatisk framför datan, på youtube på en annan flik spelas britney spears. Umeå är världens fulaste och tråkigaste stad. Det är som en by i mentalitet och sen där det kulturnissar som tror att det är New York. Ful är den också, hela Umeå ser typ ut som Flemmingsberg.

[2013-05-01 14:28:16]

Orkar inte fara ner på stan och se på alla röda flaggor. Ska brygga kaffe nu. Igår sa min chef till mig ”att det här var ju eran dag!”. Vet inte riktigt vad jag tycker om titeln som ”arbetare”. Tror att många riktiga arbetare skulle bli sura om jag gick runt och kallade mig för det.

[2013-05-03 00:20:13]

Tror jag har nån slags kris. Det är sämst att vara konstnär, det är inte längre värt det. Jag orkar inte bo i en betongbunker och vara fattig. Jag vill bo i typ Botsmark och bo i ett stort hus och pyssla i trädgården och gå ner till ån. Jag orkar inte bara ha ”kul”, för det är ju inte ens kul. Tvätta penslar är förresten rena skitgörat.

[2013-05-20 00:40:03]

Ser på dokumentären Blågul nazism: ”Det spinns en brun tråd bakåt i tiden”.

15:38
Hjälp! Dom ringde från Vilhelmina och jag ska åka dit och träffa en skola som vill att jag ska börja jobba där som bildlärare heltid!!!

22:57

Mina Voltaren är slut så jag sov inte så bra inatt. Jag har skitont i min axel så varje gång jag vänder mig i sömnen så hugger det till så jag vaknar. Väldigt otrevligt. Nu ska jag till jobbet. Hissen där jag städar har gått sönder och dom var tvungna att beställa reservdelar från Kiruna så jag kommer inte upp med städvagnen. Så jag måste kånka och bära upp skurhinkar och dylikt. Jag antar att det var såhär på 1800-talet.

[2013-07-05 00:03:54]

Jag har svårt att sansa mig på internet. Om man skriver eller publicerar något som är på gränsen, den ångestkicken innan man vet om folk fattar är helt underbar. Då känner jag mig levande.

09:58
Jag blir avundsjuk på Linda Rosing. Varför har inte jag fått ha hennes liv?

[2013-07-26 11:36:28]

Försöker googla på tristess men jag hittar ingen bra info. Det står bara om ungdomar, att dom oftast drabbas eftersom dom inte längre tycker att sina tidigare barnintressen är stimulerande. Resultatet blir då att dom börjar med droger och gör kriminella saker. Åtgärden brukar vara intellektuell stimulans och att ägna sig åt kreativa intressen. Men jag skulle gärna vilja veta vad som händer med alla 30-åringar som lämnat det glada livet som 20-åring och får ett skittråkigt liv. Då är man ju för gammal för att bli kriminell och liknande, hur tas det i uttryck då? Folk här hemma brukar förövrigt klaga på att jag är kicksökande.

[2013-08-12 11:53:26]

Jag är glad att jag känner en massa kulturslödder trots allt som kan ge en bra råd i livet.

16:04
Jag känner mig som en person som typ går första året på förberedande konstskola som ba ”jag kom på att allt det här med hus, barn, kärnfamilj, bil, servetter och dyrt porslin är en lögnaktig fasad”.

[2013-08-19 16:44:13]

Hej har just fått ordning på internet i min nya lägenhet. Var på jobbet idag första dan, var kul men allt känns konstigt. Kändes som att jag satt och låtsasjobbade. Massa fika. Det var några som var där och pratade om tobak och sen såg jag att en av dom som pratade var min gamla kurator från högstadiet. Allt är lite trassligt nu, kanske skulle ha huggit tag i henne i fikarasten och pratat om mitt liv.

22:26

Min första kväll på min nya ort. Var ute och gick vid fjällsjön, det var fantastiskt. Gick över en hängbro där några fjortisar satt och fiskade. De hejade på mig när jag gick förbi dom. Jag tror mitt liv är bra trots allt, jag vill i varje fall inte försvinna bort från allt längre.

[2013-10-03 15:00:17]

Kaos, folk som kastade stolar, ritade kukar på tavlan och folk som klättrade ut genom fönstret. Ni ser så levande ut era störda, roliga, underbara människor.

[2013-10-13 16:53:41]

Har vart ute och gått. Längs en skogsväg mötte jag en person med en hund. Han var tydligen från Skåne, vilket är väldigt ovanligt här i Norrlands obygd. Han var ett sånt där riktigt original och bodde i en husbil för att leva billigt. Han visade mig lite konstiga platser som jag fotade, sen gick vi hem till han i husbilen och kollade på en dvd som var en jaktfilm på en dryg timme.
Det var jätteskitigt i husbilen och det låg plastpåsar överallt. Mitt i filmen ringde någon som tydligen bodde i tält och var jagad av kronofogden. Kul dag. Men jag fattar inte varför det alltid är lättare att lära känna original än helt vanligt folk? Har inte riktigt bondat med nån annan än. Det är som att jag drar till mig udda personer. Inget ont om udda, men det kan ju vara bra att känna både och.

[2013-12-22 11:26:59]

Sitter på bussen, har precis passerat Åsele. Nu åker jag utan bilbälte, är inte jätterädd om livet, skulle känna mig ganska nöjd med allt om det tog slut nu. Har gjort det mesta jag ville och jag har inga barn. Jag vill inte dö, inte så men har en känsla av att vara klar.

14:49
Nu är jag i mitt nya ”hem”. Älskar kollektiv, dom håller på med ett storkok av vegetarisk gryta som jag ska få äta av om ett tag. I kylen står det havredryck och på väggarna hänger orange tyger med blommiga mönster.

20:28
Nu sitter jag på ”mitt” rum. Har ätit en östeuropeisk middag fast all var fejkött. Till efterrätt var det tofuglass och bär. Det var tolv pers här, alla kramades kors och tvärs. Försökte behärska mitt självhat mot medelklassen och istället njuta av den nyfunna gemenskapen. Det var härligt, jag kan tänka mig att det känns såhär att vara med i en sekt fast man slipper själva sektdelen.

[2013-12-30 00:02:58]

Hemma i inlandet i min lägenhet. Känns ganska bra men lite tomt. Same shit fast ändå samma. Man kan inte åka buss iväg från sig själv.

02:35
En kompis var förbi det var kul. Hon sa att killar och sex och sånt är som alkohol. Att man tror att det är kul men det är det inte. Det ger bara ångest och tar energi. Hon var helt lycklig över att hon aldrig mer behöver va med en kille i hela sitt liv. Som nykterist fast bättre. Jag kände mig inspirerad.
Sen berättade hon om en kompis som var kristen och ägnar hela sitt liv åt att länka på sin facebook att man inte ska rösta på SD. Parallellt med det så blir hon kär i alla som är med i partiet, en gång hade hon åkt i samma taxi som en i SD och blev helt till sig och sa att han var jättetrevlig. Hon tycker Jimmie Åkesson är skitsnygg och när han kom med i riksdagen så går han upp till nån låt med Saxobeat så länkade hon min kompis youtubeklippet fem gånger.

20:09
Saknar mitt ex så jävla mycket. Finns ingen väg tillbaks, jag har fuckat upp allt.

[2014-01-01 03:02:28]

Har vart på middag. Vi pratade om att om man stänger in människor i rum utan intryck från omvärlden så börjar hjärnan skapa egna intryck och människan blir galen. Jag har tänkt mycket på det och på hur det var att jobba som städare. Då umgås man bara med sin hjärna plus några sidor på internet.

[2014-01-11 14:35:19]

Är i Umeå nu, bussen stannade i Dorotea för bussbyte. Gick upp till nåt slags livs blandat med fik och sibyllagrill. I ett skåp sålde dom torra bullar styck som man fick plocka ut ur plastpåsar. En gubbe med kepa satt vid ett bord och kollade på TV4 morgon. Jag satte mig vid ett annat bord med kaffe och bulle. En kille kom in och skulle låna toaletten, han hejade på mig. Jag kollade också på TV:n, likaså han i kassan. Jag har aldrig upplevt en så stark folkgemenskap som där.

[2014-03-31 15:07:13]

Tycker om mitt liv. Det är bara mitt. Just nu sitter jag och kollar på hur isen smälter, det är otroligt spännande. Där det är strömt på sjön smälter isen fortare, så man kan se hur strömmarna går och hur de svänger.

[2014-04-07 18:32:55]

Hoppas för guds skull att livet är som sämst mellan 30-35.

21:54
Jag läste nyss en artikel om att Ryssland förbereder krig med Sverige. Det är en både skrämmande och lockande tanke. Jag vill ju att det ska hända nåt. Jag tänker också att man skulle känna sig mer betydelsefull som konstnär när man kan kritisera en supermakt. Nu gör man ju bara en massa trams som kritiserar typ värdelösa normer som ändå fyller nån slags funktion. Demokrati är tråkigt, lite som att renovera ett badrum och sen när det är klart man ba jaha det var det vad ska jag göra nu?

Jag vill känna mig som en hjälte för vårt folk! Jag tänker att allt skulle vara mycket enklare, som när Picasso kritiserade kriget genom att måla Guernica och alla blev upprörda.

[2014-04-11 13:09:15]

Känner mig glad, är hoppfull inför påsken. Har på mig en rolig tovad flugsvampshatt på jobbet som gör folk på bra humör. En kollega sa att jag var som en punkare i mina bästa år som vägrade anpassa mig till samhället och sitta kvar på min plats. Då kände jag mig smickrad.

15:38
PÅSKLOV!!!

17:25
Dricker whisky på tom mage, skål från inlandet!

20:46
Är full och tittar på hur isen smälter.

[2014-04-15 11:04:31]

Livet känns som en härlig sommardag. Vill inte att påsken ska ta slut.

14:39
Ibland tänker jag att hela konstvärlden är ett enda stort Samhall-projekt. Att vi är lurade av delar av samhället att tro att vi kan något svårt och meningsfullt så vi kan fylla vår tillvaro med något. Att vi tror att vi är smarta och är elit, men i själva verket är vi ett gäng begåvningshandikappade personer som aldrig klarade av att lära sig ett vanligt jobb. Tänker ofta på det när man ser unga ”talanger” som inte är så bra på det mesta annat. Ska jag säga åt den att bli konstnär++ Kanske får dom ställa ut i något skyltfönster om några år och för en stund känna att dom tog revansch.

21:21
Plötsligt händer det!

[2014-05-01 09:11:06]

Tror jag ska gå i ett demonstrationståg idag. Det fanns ett som demonstrerar för bättre skola vård omsorg. Efter ska alla gå och fika på konditoriet. Bra att ha nåt att göra och känna samhörighet med andra, partipolitik är det nya Öppen gemenskap.

14:16
Nu har jag vart och demonstrerat, när jag hörde Internationalen spelas från skåpbilen längst fram så kände jag blodet rusa i kroppen. Mina vilda politiska känslor svämmade över och det var härligt. Det kändes som att det var precis såhär det gick till i Ådalen.

20:31
Nu gick jag på affärn, en från demonstrationståget gick fram och pratade med mig. Han sa att han hade sett mig i tåget och tyckte att jag skulle bo kvar här. Jag skulle gått med i typ Socialdemokraterna då jag flyttade hit, då hade jag aldrig känt mig ensam.

Kommentera

1 Kommentar på "Det måste finnas någon väg ut ur allting"

Meddela mig vid

Ordna efter:   nyaste | senaste | Flest röster
2 years 3 months ago

Waow ? vill köpa bok nu.

wpDiscuz