7 android 4.1 surfplatta kamagra jelly prenatal piller hjälpa dig bli gravid
Flöden
7131
post-template-default,single,single-post,postid-7131,single-format-standard,_masterslider,_ms_version_2.9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,responsive-menu-slide-left

Flöden

 

 

Vart jag än förs fortsätter jag till floden. Min rygg bryter man inte så lätt. Men det är svårt att dyka genom isen.

*

Glasögonen framför ögonbindeln förstärker känslan av djup. Längtar efter Göteborgs kranar. Men de gömmer sig i sina hågkomster.

*

Det är en massiv tystnad som råder. Molnen skockas. Du är dock en ängel som står där och rör på axlarna. Vingarna slår ut som blåklint.

*

Man kan alltid påstå, att man väljer att vara ensam. Väljer att ta ett stickspår. När loket skriker.

*

I din fläta sover havet. Griper i halvsömn efter din rygg. Ankarkättingarna kryper ner i sängen.

*

Dagen vecklade ut sig själv. Krönte sig med vitt guld. Snart fäller kvällen sin dom och natten sin bila.

*

Genom fönstret ser jag samma stjärnor som New Yorks, under vilka jag en gång blev av med min andra oskuld.

*

Ibland är det som återstår utan riktig bärkraft. Då kan orden fungera som simdynor.

*

Det händer att mina aktiviteter är undanflykter. Det händer att mina undanflykter blir väsentliga aktiviteter.

*

I varje mörk glänta står vita hästar och betar.

*

Ett uns av skugga i dina ögonfransar formar kvällens vågskål. Månens kretslopp föder sitt granatäpple värt att väga.

*

Katedralens kupolhöjd sänktes plötsligt till lägenhetsnivå. Besökarnas mummel övergick i skratt.

*

Under vissa tider upphör alla språk. På vissa platser förstummas vi. Eller är det bara stiltje efter den stora nattliga stilen, som dragit förbi? I väntan på att ordens vindar på nytt tar fart.

*

Det finns en kör av felsägningar i varje rum. Felsägningar som vrider sig in i varandra och komponerar nya verkligheter. Skogen förstår vattnets virvlar, vindens byar, åskans muller. Som träd kan vi svänga oss med våra gröna kronor. Sociala rörelser är felsägningar som går i takt.

*

En vindil förblev arrogant inför dammets applåder, och vinden fortsatte sin färd när dammet åter lade sig ner över återvändsgränden.

*

Ingenting jag skriver handlar om mig. Allt jag skriver handlar om mig. Det det handlar om växer i glipor och balanserar på gränser.

*

Vinden viskar om andra stränder. Ibland kan man uppfatta ett ord eller en kort fras. Närbilder från läsidan i andra trakter. Här gåtfulla meddelanden i lovart.

*

Vinden, ständigt denna vind, skingrar andedräkter. Vinden, ständigt denna vind, släcker lampan jag styrslar mig fram med.

*

Poeter bär som poeter inga ryggsäckar eller kameror. Poeterna har annat för sig och är ständigt beredda att begå de brott de egentligen inte vill begå.

*

Den första måsen uppenbarar sig. Gör en inflygning i min hembygd för att landa på mitt hjärta. Träden nynnar så här mitt i natten.

*

Vinden risslar i de kala grengallren. Ur den första vårens kalla eld lyfter kajorna som sotflagor. Över granithällen mumlar gestalter från gångna tider. Den gråblå himlen varslar om kommande livskraft.

*

Nattregnets ljuvliga sömnmedel. Vattenpumpens sång på sommarstugans tomt. Pojkens stråle i pottan strax innan sängdags. Allt detta minns jag med glädje. Somligt finns där en. Skvalljud är underskattade.

*

Endast humlor kan riktigt sjunga om ljung. Endast flugor kan flyga i vinklar. Endast min katt kan genomskåda mig fullständigt. Vi människor är mindre skickliga än vi ibland tror.

*

Skorna bär inte längre utan sina existentiella sulor. Utan käpp går jag med käpp. Det är en käpp som är ett träd som är min personliga tro.

*

I den absoluta sången hörs det som vi hämtar ur evigheten. Trädet åldras i trädet. Den åtrådda sfinxen ruvar på partituret. Vårt liv är vitt i mörkret. Det vita är finstämt, speciellt här i korsningen.

*

Det finns regler för allt. Varje kyss har ett pris. Varje förtroende ingår i det sociala kretsloppet.

*

Sällan händer det att vi träffas i samma ordförråd. När det händer kokar livet.

*

Jag har älskat som vinden älskar träden, vattnet sin tång, djuren sina kroppar, papperet sina bokstäver. Jag försöker älska fortfarande, men har ibland problem med grammatiken.

*

Fågelflockens larvfot hoppar dröjande över åkrarna. I valet mellan att skratta och gråta slår plötsligt ett mjukt leende ut bland de spirgröna förtrupperna.

Carsten Palmer Schale, född 1953 i Göteborg. Forskare i sociologi och filosofi. Författare och översättare. Bor numera i hus på Orust i Bohuslän.

Kommentera

Bli först med att kommentera

Meddela mig vid

wpDiscuz