7 android 4.1 surfplatta kamagra jelly prenatal piller hjälpa dig bli gravid
Intervju: Vilt och fridlyst i betongskogen. Rovfåglar osv. släpps digitalt.
5337
post-template-default,single,single-post,postid-5337,single-format-standard,_masterslider,_ms_version_2.9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,responsive-menu-slide-left

Intervju: Vilt och fridlyst i betongskogen. Rovfåglar osv. släpps digitalt.

press_rovfaglarosv_stenbeck2

Kristina Sigunsdotter, född 1981 i Västerås, är författare, dramatiker och konstnär bosatt i Malmö. Nu publiceras hennes debutroman Rovfåglar osv. på David Stenbecks Förlag.

Hur upplever du att Rovfåglar osv. togs emot när den gavs ut som pappersbok förra året?

Jag blev glad över att recensenterna verkade fatta grejen. Det var i och för sig någon som hade problem med dagboksgenren, hon blev förvirrad över vad som var sanning och vad som var fiktion i romanen, men det är väl det som är en författares grej – att använda sig av livet och fantasin för att skapa en text som känns verklig. Gråtaflodergladast blev jag av läsarnas kommentarer. Jag har sparat dem allihop i en mapp på skrivbordet. Det är en skattkista för vargtimmar och regntunga dagar.

Har du några en kan få läsa?

Ok, här kommer några av dem. Men varning för skryt.

“Jag gillade VERKLIGEN Rovfåglar osv. Den ligger kvar i mig, som en förtrollad och nerspydd skog. Jag klampar runt där samtidigt som jag springer till förskolan, samtidigt som jag kör bil, samtidigt som jag badar, samtidigt som jag kokar kaffe och ägg. Jag tänker: Vad gör hon nu? Hon är en systersvulst till mig.”

“Jag tyckte så mycket om din bok. Och det var väldigt ofta roligt. Och smart. Och rakt på. Skärande. På riktigt.”

”Sorgliga, otäcka, fina och roliga saker om vartannat och din röst var helt hypnotisk”

“Jag tror att du har gjort något stort. Något som kan förändra på riktigt.”

“Du utvecklar mig och mina känslor genom dina ord. Ditt sätt att uttrycka dig på. Jag kände hur jag växte sekund efter sekund.”

Vad betyder det för dig att skriva självbiografiskt? 

Den ständiga frågan man får är ju: ”Är det inte jobbigt?” Och ofta med en klandrande ton av att man fläker ut sig. Som att det vore något fult att skriva om det som är på riktigt. Jag tycker att alla människor som vågar visa något annat än blanka ytor är modiga människor. Därför älskar jag författare som Sara Stridsberg och Bodil Malmsten. Eller serietecknare som Nina Hemmingsson och Ester Eriksson.

Går det att som kvinna skriva om ämnen som sex och psykisk ohälsa som du gör utan att ens kön står i fokus? Är det något du strävar efter?

Jag tänker inte på könet när jag skriver, då går det inte. Om jag skulle hålla på och tänka på mitt kön hela tiden skulle jag inte få något gjort.

Sist – vad har du för förväntningar inför släppet av Rovfåglar osv. som e-bok?

Det ska bli fantastiskt! Nu kanske fler hittar den. Den är ju råbillig nu också. Jag vill att alla ska läsa. Speciellt alla mammor och deras döttrar.


Kristina Sigunsdotters Rovfåglar osv. finns nu att köpa på David Stenbecks Förlag.

Not: Frida Öst är förlagsredaktör på David Stenbecks förlag.

Kommentera

1 Kommentar på "Intervju: Vilt och fridlyst i betongskogen. Rovfåglar osv. släpps digitalt."

Meddela mig vid

Ordna efter:   nyaste | senaste | Flest röster
1 year 11 months ago

Tycker asmycket om den ❤

wpDiscuz